Geen revanche Microz Eaters Limburg op HYC Herentals

Microz Eaters Limburg speelde vanavond thuis in de ijshal van Laco Glanerbrook tegen Renomar HYC uit Herentals.

De Belgen versloegen vorige week in eigen huis Eaters met 6-4, vanavond zou Eaters zich voor het eigen publiek dan ook graag willen revancheren. Zover kwam het echter niet, want Herentals stapte ook in Geleen als winnaar van het ijs.

Het publiek moest lang wachten op een doelpunt. Beide teams bleken goed aan elkaar gewaagd. In de eerste periode wist geen van beide teams te scoren.

Pancel brak de wedstrijd in de laatste vijf minuten van de tweede periode open door een doelpunt voor Herentals tijdens een power play (PP1, 35:56). Eaters kwam één tel voor het verstrijken van de tweede periode op gelijke hoogte door een doelpunt van Nick Verschuren (39:59).

Ook in de derde periode hielden beide teams elkaar langere tijd in evenwicht. Lars van Sloun (51:53) scoorde de 2-1 voor Eaters. De voorsprong hield geen stand. Morgan (57:00) scoorde exact drie minuten voor tijd de gelijkmaker.

In overtime werd het pleit al na 24 seconden beslecht door Shupe van Herentals. Daarmee hield Eaters 1 puntje over aan het duel en nam Herentals er 2 mee naar huis.

Zaterdag 25 januari speelt Microz Eaters Limburg uit tegen Antwerp Phantoms. Een dag later is Unis Flyers Heerenveen om 19:00 uur te gast in Glanerbrook.