Fortuna Sittard hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Vitesse

Foto: SGN

Zaterdagavond eindigt ook voor Fortuna Sittard de winterstop. Het team van coach Sjors Ultee speelt dan thuis tegen Vitesse, dat met 30 punten op de zesde plek van de ranglijst staat.

De vraag is natuurlijk hoe Fortuna Sittard uit de winterstop komt en of de ploeg een vervolg kan geven aan de ongeslagen reeks thuiswedstrijden, die op 28 september afgelopen jaar tegen Sparta begon met een gelijkspel. Daarna werden 7 thuiswedstrijden op rij – waaronder twee bekerduels tegen Eredivisieploegen – gewonnen. Tijdens de winterstop werd in Belek in Turkije een trainingskamp belegd. Er werden twee oefenduels gespeeld, waarvan er een werd gewonnen en een nipt werd verloren. En waar Fortuna Sittard vorig seizoen na de winterstop door het wegvallen van de ernstig geblesseerd geraakte Wessel Dammers in verdedigend opzicht ernstig verzwakt raakte is diezelfde Wessel Dammers nu weer fit en terug in de defensie.

Vorig seizoen won Fortuna Sittard op de valreep de thuiswedstrijd tegen Vitesse – ook toen de eerste thuiswedstrijd na de winterstop – door een memorabel doelpunt van Finn Stokkers, die in de extra tijd een fout van de Vitesse-doelman Eduardo knap afstrafte door de bal vanaf de zijlijn op zo’n 40 meter afstand over de terugrennende doelman heen in het doel te werken.

Fortuna Sittard is nagenoeg ongehavend teruggekeerd van een trainingskamp in het Turkse Belek. Bijna de gehele selectie is fit, alleen de inzetbaarheid van Martin Angha is nog niet volledig zeker. Verder ontbreekt de langdurig geblesseerde Djibril Dianessy. De afgelopen weken werd bekend dat linksback Michael Pinto is overgestapt naar Sparta Rotterdam en dat Agim Zeka terugkeert naar Lille. Ook Aron Dobos lijkt te gaan vertrekken bij Fortuna Sittard.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Felix Passlack, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Leandro Fernandes, Mark Diemers, Jorrit Smeets, Amadou Cis, Vitalie Damascan en Rasmus Karjalainen.

Het duel begint om 18:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Eijk.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties