Vitesse maakt einde aan ongeslagen thuisreeks Fortuna Sittard

Foto: SGN

De winterstop zit er eindelijk op. Fortuna Sittard hervatte de competitie vanavond in het eigen stadion met een nederlaag tegen Vitesse.

Daarmee zagen de ruim 8200 toeschouwers met de honderdste wedstrijd van Jorrit Smeets voor Fortuna Sittard een einde komen aan een ongeslagen reeks van zeven thuiswedstrijden – twee in de beker en vijf in de competitie.

Fortuna Sittard begon met aanvallende aspiraties aan de wedstrijd tegen de nummer 6 van de ranglijst en kreeg een aantal mooie kansen op de 1-0, maar kwam zelf ook goed weg omdat Vitesse een dot van een kans niet wist te verzilveren.  De beste kans voor Fortuna was voor Felix Passlack, die ervoor koos om zelf te schieten, waar Vitalie Damascan wellicht betere papieren had om zijn club op voorsprong te schieten. Doelman Pasveer voorkwam een treffer.

Scheidsrechter Van der Eijk zag een handsbal van een Vitessespeler in het strafschopgebied door de vingers om vervolgens aan de andere kant een overtreding van Smeets met geel te bestraffen. De vrije trap van Tanane belandde achter Koselev in de verre benedenhoek: 0-1. Vanaf dat moment dicteerde Vitesse de wedstrijd. In de 39e minuut verdubbelde Matavz de voorsprong van de Arnhemmers.

Ook na rust had Fortuna geen antwoord op het spel van Vitesse. Matavz besliste het duel in de 64e minuut met zijn tweede treffer van de avond. De tegentreffer van Amadou Ciss in de 73e minuut veranderde daar niets aan. Vitesse kwam verder niet in de problemen en nam de punten mee naar huis.

Sjors Ultee stuurde de volgende basiself het veld op: Alexei Koselev, Martin Angha (50’ Bassala Sambou), Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Leander Fernandes (’67 Alex Carbonell), Felix Passlack, Mark Diemers, Jorrit Smeets, Amadou Cis en, Vitalie Damascan (77’ Jacky Donkor).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Die trok geel voor Jorrit Smeets en Wessel Dammers van Fortuna Sittard en voor Bero en Lelieveld van Vitesse.

Aanstaande dinsdag treft Fortuna Sittard om 20:45 thuis Feyenoord in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties