Fortuna Sittard neemt verdiend punt mee uit Rotterdam

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanavond in Rotterdam ‘op het Kasteel’ met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam.

Het was van meet af aan een levendig duel, waarin Vitalie Damascan zijn ploeg in de 20e minuut op voorsprong bracht. Sparta had vervolgens het betere van het spel, maar zag doelpogingen verijdeld worden door Alexei Koselev en Wessel Dammers.

Damascan zag later in de wedstrijd een tweede treffer uit een rebound afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 73e minuut schoot Mattheij Sparta langszij en daarmee boorde hij de Fortunezen de zo begeerde eerste uitzege door de neus.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Martin Angha, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Amadou Ciss (82′ Alex Carbonell), Vitalie Damascan (79′ Bassala Sambou) en Mark Diemers.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Jorrit Smeets en Bassala Sambou van Fortuna Sittard en voor Piroe van Sparta Rotterdam.

Aanstaande dinsdagavond speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur het restant van het bekerduel tegen Feyenoord, dat vorige week ten gevolge van dichte mist moest worden gestaakt.

Op zondag 2 februari speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis het competitieduel tegen SC Heerenveen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties