Fortuna Sittard sneuvelt in laatste minuut verlenging

Om 20:00 uur vanavond werd in Sittard begonnen aan de resterende speeltijd van het op 21 januari vanwege de dichte mist gestaakte bekerduel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Er stonden nog 27 minuten op de klok bij een tussenstand van 1-1. Inzet: een plek in de kwartfinales in de strijd om de TOTO KNVB-beker. De wedstrijd werd hervat met een uittrap van Fortuna-doelman Alexei Koselev.

Waar Fortuna Sittard een week geleden absoluut niet onder deed voor de door Dick Advocaat gecoachte ploeg stonden de geelgroenen in het eerste deel van de hervatting behoorlijk onder druk. Maar naarmate de tijd wegtikte kwam Fortuna beter in het spel en kwamen er ook aan de kant van de thuisploeg kansjes. Gescoord werd er niet en dus moest er worden verlengd.

In de verlenging was Fortuna Sittard de ploeg waarvan de meeste dreiging uitging. Het elftal van coach Sjors Ultee had dan ook de beste kansen op een voorsprong. Met name Diemers en Passlack waren dichtbij een treffer, maar beide keren stond doelman Bijlow een Fortuna-treffer in de weg.

Het duel leek beslist te gaan worden met penalties, maar zover kwam het uiteindelijk net niet. Feyenoord ging er uiteindelijk toch met de winst vandoor. Met nog een halve minuut speeltijd te gaan kwamen de Rotterdammers tegen de verhouding in op voorsprong door een treffer van Narsing. En zo zagen vanavond 6252 toeschouwers voor Fortuna Sittard een einde komen aan het bekertoernooi.

Fortuna Sittard verscheen met dezelfde elf spelers op het veld die er vorige week stonden toen scheidsrechter Kevin Blom het duel staakte: Alexei Koselev, Clint Essers (90’ Martin Angha), Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Felix Passlack, Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damascan (83’ Bassala Sambou).

Scheidsrechter Kevin Blom, die vorige week geel trok voor Clint Essers, was er vanavond niet bij, hij werd vervangen door zijn collega Martin van den Kerkhof. Die trok geel voor Amadou Ciss van Fortuna Sittard wegens commentaar op de leiding.

Aanstaande zondagmiddag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.