Fortuna Sittard legt ook een gewenste verdediger vast

Lazaros Rota
Lazaros Rota
Foto: © Fortuna Sittard

Behalve de Deense aanvaller Nikolai Fredriksen heeft Fortuna Sittard zich op de laatste dag van de transferperiode versterkt met de back Lazaros Rota.

De 22-jarige Griek komt over van MFK Zemplin Michalovce uit Slowakije en heeft een contract getekend voor 3,5 jaar bij Fortuna Sittard.

Rota is een jeugdproduct van het Griekse Iraklis. De back maakte echter zijn professioneel debuut pas buiten zijn vaderland. In 2018 trok de verdediger naar Slowakije om aan de slag te gaan bij Slavoj Trebisov. Na een half jaar verliet hij de club voor een avontuur bij Michalovce. In totaal kwam Rota tot 60 wedstrijden in Slowaakse dienst.

De rechtspoot is in zijn nopjes met de transfer naar Fortuna Sittard. “Voor mij is dit een grote stap voorwaarts in mijn carrière. Ik ben ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat deze club in mij heeft. Ik ben gelukkig met deze transfer en kijk ernaar uit om veel te spelen en het team te helpen waar ik kan.”

“We halen met Lazaros een aanvallende back in huis,” begint Sjoerd Ars, technisch manager bij de Sittardenaren, over de nieuwe aanwinst. “Hij heeft een enorme drive naar voren toe. Daarnaast is hij fysiek sterk. We hopen dat hij in Nederland de volgende stap in zijn ontwikkeling maakt. Hij kan op beide kanten uit de voeten, dus met zijn komst krijgen we weer extra mogelijkheden op deze posities. Dit was nodig na het vertrek van Michael Pinto.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen