Heracles Almelo met 2-0 te sterk voor 10 Fortunezen

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een ongelukkige nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Heracles in Almelo.

Het team van coach Sjors Ultee was het eerste half uur de beter voetballende ploeg en had de tegenstander goed onder controle. Een voorsprong was op zijn plaats geweest, Diemers was twee keer dicht bij een treffer. In de vierde minuut zag hij zijn schot net naast gaan en in de negentiende minuut belandde een knap ingeschoten vrije trap op de kruising. Heracles stelde daar een paar kleine kansjes tegenover. In de 31e minuut werd een penaltyclaim van Heracles na een overtreding van George Cox binnen het eigen strafschopgebied door scheidsrechter Kuiper in eerste instantie weggewuifd, maar de VAR riep Kuipers op om de videobeelden te bekijken. Daaruit bleek dat Cox wel degelijk een overtreding had begaan en dus restte Kuipers geen andere keuze dan het geven van een rode kaart en het toekennen van een penalty. Dessers stuurde Koselev naar de verkeerde hoek en schoot de strafschop onhoudbaar binnen. En zo zag Fortuna Sittard, dat tot dan toe de wedstrijd controleerde, zich ineens geconfronteerd met een achterstand én een man minder op het veld.

Na de rust zag Wessel Dammers zijn kopbal net over het Heracles-doel gaan. In de 62e minuut kende Kuipers aan Fortuna Sittard een strafschop toe na een handsbal van een Heracles-verdediger. Mark Diemers slaagde er echter niet in om Heracles-doelman Blaswich te passeren. Acht minuten later verdubbelde Dessers de voorsprong van Heracles naar 2-0 en daarmee was het duel feitelijk gespeeld.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox (32′ rode kaart), Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell (37′ Lazaros Rota), Amadou Ciss (83′ Leandro Fernandes), Bassala Sambou, Mark Diemers (77′ Vitalie Damascan).

Scheidsrechter Björn Kuipers trok rood voor George Cox en geel voor Alex Carbonell van Fortuna Sittard en geel voor Mauro Júnior en Melker van SC Heracles.

Op zaterdag 15 februari speelt Fortuna Sittard om 20:45 uur thuis de zeer belangrijke wedstrijd tegen FC Emmen, dat net als Fortuna Sittard vecht om lijfsbehoud in de Eredivisie.