Sittardse wint nationale bouldercompetitie, Geleense tweede

Foto: © Frank Kissels

De vijftienjarige Amber Schiffeleers uit Sittard heeft afgelopen zaterdag in de categorie meisjes A (15-17 jaar) de Nederlandse competitie boulderen gewonnen.

In de kwalificatieronde van de laatste competitiewedstrijd, die plaats vond in Arnhem, plaatste zij zich als eerste voor de finale. In die finale, waarin drie nieuwe boulderproblemen werden voorgeschoteld, wist Amber als enige twee van de drie boulders te toppen. Daarmee won ze de wedstrijd en ook de competitie.

In de categorie meisjes C (11-13 jaar) won de elfjarige Esmee Bonsen uit Geleen zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd in Rotterdam een bronzen medaille. Daarmee legde beslag op de tweede plek in de nationale competitie.

Boulderen is een discipline binnen het klimmen waarbij op een lage wand (tot 4,5 meter) fysiek en technisch uitdagende klimproblemen moeten worden opgelost. Degene die de minste pogingen nodig heeft, die wint.

De acht beste klimmers uit iedere categorie plaatsen zich voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap (NJK) boulderen op 29 februari in Den Haag. Amber en Esmee verschijnen daar dus als een van de favorieten aan de start. Naast Amber en Esmee heeft ook Bente Schiffeleers (8e bij de meisjes B) zich geplaatst voor het NJK.

Reacties