Fortuna Sittard verliest met 2-1 van Feyenoord

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 2-1 verloren.

De thuisploeg slaagde er in de eerste helft niet in om Fortuna Sittard onder druk te zetten. De Rotterdammers kregen wel de beste kansen om de score te openen, maar Fortuna Sittard hield zonder al te veel problemen de nul vast tot de rust.

In de 52e minuut van de wedstrijd gaf scheidsrechter Nijhuis op advies van de VAR een penalty aan Feyenoord na een lichte overtreding van een Fortuna-speler. De strafschop werd door Berghuis benut en zo kwam Feyenoord eenvoudig op voorsprong. Elf minuten later trok Diemers – eveneens uit een penalty met dank aan de VAR – de stand gelijk. Vervolgens was Feyenoord een aantal keren dichtbij een nieuwe voorsprong. Die kwam er uiteindelijk ook: in de 71e minuut wist Bosenik doelman Alexei Koselev te verschalken.

Fortuna Sittard bleef in de resterende speeltijd jagen op een verdiende gelijkmaker, was daar via Damascan ook dicht bij, maar een doelpunt bleef uit.

Fortuna Sittard trad aan in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Grégoire Amiot (83′ Bassala Sambou), Wessel Dammers, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie (76′ Vitalie Damascan), Jorrit Smeets, Alex Carbonell (88′ Leandro Fernandes), Amadou Ciss en Mark Diemers.

Volgende week zaterdag gaat Fortuna Sittard op bezoek bij provinciegenoot VVV Venlo. Een Limburgse derby én voor beide ploegen een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.