Bloedeloze en doelpuntloze puntendeling in Venlo

Vanavond zagen 7115 toeschouwers in stadion De Koel in Venlo dat VVV en Fortuna Sittard beide de nul hielden en elk een punt overhielden aan een duel dat stijf stond van de spanning.

Geen van beide ploegen wilde natuurlijk verliezen, geen van beide ploegen gaf de ander ruimte om te voetballen en geen van beide ploegen was bij machte om echt het spel te maken. Het was dan ook een wedstrijd die qua voetbal het aanzien amper waard was. In de eerste helft had Fortuna Sittard het betere van het spel. In de tweede helft was VVV de sterkere ploeg, vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd zocht VVV de aanval.

Er vielen aan beide kanten slechts een paar grote kansen te noteren. Die werden óf niet benut, óf verijdeld door een van de beide doelmannen. Gezien het spelbeeld en de krachtsverhoudingen mocht geen van beide ploegen aanspraak maken op de overwinning, dus wat dat betreft was een gelijkspel de enige juiste uitslag. Veel schieten beide ploegen daar overigens niet mee op. Ook ADO Den Haag speelde vanavond gelijk en PEC Zwolle wist thuis van Vitesse te winnen.

Fortuna Sittard trad aan met de volgende elf: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie (64’ Alex Carbonell), Jorrit Smeets, Amadou Ciss (88’ Nikolai Frederiksen), Vitalie Damascan (72’ Rasmus Karjalainen) en Mark Diemers.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dannie Makkelie. Die trok geel voor Wessel Dammers, Vitalie Damascan en Felix Passlack van Fortuna Sittard en voor Post en Janssen van VVV Venlo.

Aanstaande vrijdag 6 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen PEC Zwolle, net als VVV Venlo een directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Datzelfde geldt voor ADO Den Haag: op vrijdag de dertiende reist Fortuna Sittard af naar de hofstad voor een volgend duel tegen een ploeg die knokt tegen degradatie.