Kembit-Lions door naar Final Four

Kembit-Lions heeft zaterdagavond het laatste reguliere competitieduel in de BeNeLeaguecompetitie 2019-2020 gewonnen van Sporting Nelo.

Na een eerste helft, waarin beide ploegen gelijk opgingen, stond een 14-12 ruststand op het scorebord. Na rust kwamen de gasten uit Neerpelt met 15-15 nog een keer op gelijke hoogte. Vervolgens bouwde de thuisploeg de voorsprong met nog 10 minuten te spelen uit naar een marge van 7 doelpunten (29-22). In de slotfase kwam Nelo sterk terug, maar Lions wist het duel met 30-27 als winnaar af te sluiten.

Door deze overwinning behoudt Kembit-Lions de tweede plaats op de ranglijst en is de ploeg verzekerd van een plek in de Final Four, waarin de vier hoogst geëindigde ploegen onderling uitmaken wie zich kampioen van de BeNeLeague mag noemen. Behalve Kembit Lions en het al eerder geplaatste Achilles Bocholt zijn dat provinciegenoot Bevo uit Panningen en HC Visé BM.

De Final Four wordt op zaterdag 14 en zondag 15 maart gespeeld in Den Bosch. Zaterdag neemt Kembit Lions het om 17:30 uur op tegen het als derde geëindigde Bevo. De winnaar van die partij speelt zondagmiddag 15 maart om 16:00 uur de finale tegen de winnaar van het duel tussen Achilles Bocholt en HC Visé BM.