Velon blaast Hammer Series 2020 volledig af

Jumbo-Visma tijdens de Hammer Series in Sittard-Geleen 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In november 2019 werd al bekend dat dit jaar geen nieuwe editie van Hammer Series Limburg zal plaatsvinden.

Het evenement, waarin wielerploegen in drie dagen tijd een drietal verschillende korte wielerwedstrijden afwerken, gaat in 2020 niet door vanwege de Olympische Spelen in Tokio.

Maar nu blaast organisator Velon de volledige Hammer Series voor 2020 af. Velon beschuldigt de UCI ervan de organisatie van de Hammer Series voortdurend te frustreren met regelgeving.

Onlangs, zo meldt Velon in een persbericht, verhinderde de UCI dat Velon de Hammer Series Stavanger uitbreidde met een vrouwenrace, waarbij de vrouwen op elk gebied – prijzengeld, tv-uitzending en wedstrijdformat – gelijk zouden worden behandeld als de mannen.

Tegelijkertijd stond de UCI het wel toe dat andere vrouwenwedstrijden werden verplaatst en zo met de Hammer Series overlapten. Oneerlijke concurrentie, in de ogen van Velon, dat een nieuwe manier van koersen voorstaat.

Door deze acties van de UCI is het voor Velon en partners onmogelijk om de Hammers Series succesvol verder te ontwikkelen. En dat is de reden om dit jaar geen Hammer Series te organiseren.

Het jeugdevenement Hammer Youth Limburg vindt wél plaats dit jaar en staat voor het weekend van 6 en 7 juni op de kalender.

Reacties