Vanavond weer online Koers op Rollen

Foto: Wielerbaan Geleen

Het is niet langer correct om te spreken van de Koers op Rollen in Geleen, want inmiddels zijn er deelnemers (en nog meer kijkers) uit heel het land.

Het initiatief voor de Koers op Rollen komt van Michel van Dijke van stichting Wielerbaan Geleen en is ontstaan nadat er vanwege de coronacrisis niet meer samen gesport mag worden op sportaccommodaties.

Om de wielerliefhebbers uit de omgeving een competitief alternatief voor de twee trainingswedstrijden die wekelijks op de Geleense wielerban worden gereden werd de Koers op Rollen bedacht. Wie thuis een rollenbank of een fietstrainer heeft kan daarmee eenvoudig meedoen en zijn deelname via internet zichtbaar maken voor iedereen die de koers volgt of erin meerijdt. De koers begint om 19:15 uur en duurt exact een uur. De winnaar is degene die in dat uur de meeste meters ‘sur place’ heeft afgelegd.

De eerste edities trokken 16 deelnemers, maar dat aantal groeit gestaag. Er doen nu mensen uit heel Nederland en van over de grenzen mee en dat geldt ook voor de kijkers. De groeiende populariteit heeft mede te maken met het commentaar dat tijdens de koers wordt geleverd, onder andere door Ad Wijnands, Jack Theunisse en Petra Willems. Afgelopen editie was dat zelfs niemand minder dan de bekende sportverslaggever Gio Lippens en komende edities wordt input verwacht van ‘Limburgs levende sportencyclopedie’ Wiel Verheesen en verslaggever Sander Kleikers. En wie weet krijgt ook het peloton ook nog eens uitbreiding met een aantal bekende Nederlandse profrenners. Die lopen dan ik elk geval niet het risico dat ze in de weg gezeten worden door onervaren coureurs. Een massale valpartij hoeft niet te worden gevreesd.

Reacties