Fortuna Sittard speelt ook volgend seizoen Eredivisie

Foto: SGN

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft de knoop doorgehakt en besloten om het lopende seizoen te beëindigen.

Daartoe is besloten omdat er zeker tot 1 september aanstaande geen voetbalwedstrijden meer mogen worden gespeeld vanwege de door de overheid opgelegde beperkende maatregelen ter indamming van de verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Daarbij is tevens besloten om geen clubs te laten degraderen uit de Eredivisie en geen clubs te laten promoveren naar de Eredivisie.

De beslissing is vrijdag tot stand gekomen na overleg tussen KNVB en alle betaald voetbalclubs. De Eredivisie en Eerste Divisie starten de nieuwe competitie met dezelfde clubs als bij de start van de nu beëindigde competitie. Dit betekent dat Fortuna Sittard ook volgend seizoen in de Eredivisie zal spelen.

Voor aanvang van het overleg tussen de clubs en de voetbalbond kregen alle clubs twee mogelijke opties voorgeschoteld waar anoniem op gestemd kon worden. De derde optie, waarbij twee Eerste Divisieclubs zouden promoveren maar geen Eredivisieclubs zouden degraderen, was voor aanvang van het overleg al door de KNVB geschrapt. Er kon dus enkel nog gekozen worden voor wél promotie en wél degradatie of géén promotie en géén degradatie. Zestien clubs stemden vóór promotie-degradatie, negen clubs stemden tegen en eveneens 9 clubs stemden blanco. De KNVB vond dit geen overtuigende meerderheid en besloot om géén clubs te laten promoveren of degraderen.

Volgend seizoen zal er dus weer Eredivisievoetbal te zien zijn in het Fortuna Sittard stadion. Meer informatie over wat er met de seizoenkaarten en losse tickets voor dit seizoen gebeurt, en over de aankoop van seizoenkaarten voor volgend seizoen, zal zo snel mogelijk volgen via de officiële kanalen van Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties