Henk Duut in beeld als hoofd jeugdopleiding bij Fortuna Sittard

Foto: SGN

Het lijkt erop dat Henk Duut binnenkort terugkeert bij zijn oude club Fortuna Sittard.

Hij is nadrukkelijk in beeld om Jurgen Seegers op te volgen als hoofd jeugdopleidingen bij de club. Tegenover zo-nws.nl liet de geboren Rotterdammer weten al meerdere gesprekken te hebben gevoerd met clubeigenaar Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings. Er zou zijn gesproken over een contract voor één seizoen.

Duut, overgekomen van Feyenoord, kwam van 1986 tot 1990 als speler uit voor Fortuna Sittard, waar hij een gedegen voorstopper was. Na zijn actieve voetbalcarrière raakte hij betrokken bij de jeugdopleiding van de club. Verder was hij gedurende 111 wedstrijden assistent trainer onder Bert van Marwijk en Pim Verbeek (37 wedstrijden). Ook was hij korte tijd hoofdtrainer van de club. In november 2000 vertrok hij na 14 dienstjaren bij Fortuna. Hij werkte sindsdien vooral voor buitenlandse club. In het seizoen 2006-2007 was hij actief als assistent trainer bij Feyenoord.

Dat Fortuna Sittard in de zoektocht naar een nieuw hoofd jeugdopleiding bij de nu 56-jarige Henk Duut uitkomt is dan ook niet vreemd.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties