Voorzichtige herstart Anytime Fitness met Open Air programma

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Dinsdag gaat sportschool Anytime Fitness op de Stockholmstraat 10 in Sittard voorzichtig weer van het slot.

Dan kan er in beperkte mate van ’s ochtends vroeg tot in de avond worden deelgenomen aan uiteenlopende trainingen in de buitenlucht.

Het gebouw zelf blijft dicht. Daarom werd vandaag op de parkeerplaats achter het gebouw een overkapping opgebouwd. Het paviljoen blijft rondom open en is enkel bedoeld om sportschoolleden in elk geval in een droge omgeving te laten sporten. Ook langs de gevel aan de Bergerweg is een overkapping geplaatst.

Anytime Fitness Open Air hanteert uiteraard een aantal regels om alles in goede banen te leiden. Zo is reserveren verplicht en mag je enkel komen sporten als jij (en ook je gezinsleden) geen gezondheidsklachten hebben die op een besmetting met het coronavirus kunnen duiden. Omkleden, douchen en naar het toilet gaan doe je thuis, want er is enkel toegang tot het parkeerterrein. Vanzelfsprekend wordt er gelet op het aanhouden van een onderlinge afstand van tenminste anderhalve meter. En na de les moet iedereen direct naar huis.

Tussen de lessen is steevast een kwartier wisseltijd ingepland, zodat de deelnemers aan opeenvolgende lessen elkaar niet tegenkomen. In die tijd worden ook de eventueel gebruikte toestellen ontsmet.

Tot 1 juni kunnen er maximaal 9 mensen per les worden toegelaten, vanaf 1 juni kan dat hopelijk worden verhoogd naar maximaal 29 deelnemers.

Tom Janssen van Anytime Fitness: “Onze leden zijn hartstikke blij dat ze weer kunnen komen sporten. Toen bekend werd dat we weer gingen starten hadden we in geen tijd 700 gemiste oproepen in onze telefoon staan, dus je kunt wel stellen dat de mensen hier enorm naar uitkijken.”

Overigens gelden er strikte protocollen voor het sporten. Tussen de lessen is steevast een kwartier wisseltijd ingepland, zodat de diverse groepen elkaar niet tegenkomen. In die tijd worden eventueel gebruikte toestellen ontsmet.

Anytime Fitness Open Air
Lestijdenschema

Reacties