Formule 1 dit jaar nog op Silverstone, Spa-Francorchamps en Hockenheim?

Foto: CC0 via pxheren

Er is ten gevolge van de coronacrisis dit jaar nog geen enkele Formule 1 Grand Prix verreden. Volgens de kalende hadden we al zes races achter de rug moeten hebben.

En volgende week zondag zou de ‘optocht’ (want moeilijk inhalen) in Monaco op het programma hebben gestaan.

De organisatie van de koningsklasse werkt aan een nieuwe kalender voor dit jaar, met daarop 15 tot 18 grands prix, in plaats van de 22 oorspronkelijk geplande races. Er is op dit moment sprake van races zonder publiek op een drietal circuits in Europa.

Silverstone

Het Engelse circuit van Silverstone heeft een akkoord gesloten met de Formule 1 voor twee races zonder publiek. De wedstrijden gaan door als de Britse overheid toestemming geeft, zo bevestigt de directeur van het circuit aan de BBC.

Mensen moeten nu eerst twee weken in quarantaine voordat ze zich overal in Engeland mogen vertonen, vanwege het coronavirus. De Formule 1 hoopt dat de Britse regering een uitzondering wil maken voor iedereen die werkzaam is in de koningsklasse van de autosport.

Als alles goed gaat, dan begint het seizoen van de Formule 1 met twee races zonder fans op de Red Bull Ring in Oostenrijk, op 5 en 12 juli. De bedoeling is dat het autocircus zich daarna richting Silverstone verplaatst.

Spa-Francorchamps

Ook de Formule 1-race in BelgiĆ« op het circuit van Spa-Francorchamps kan zonder publiek doorgaan. Als datum geldt zondag 30 augustus. Hoewel de Nationale Veiligheidsraad alle grote evenementen tot 1 september heeft verboden, zijn de autoriteiten akkoord gegaan met een race zonder publiek. Het is nu afwachten of de GP van BelgiĆ« ook z’n plek behoudt op de nieuwe kalender van de Formule 1 voor 2020. Als dat zo is zal Max Verstappen het zonder de steun van tienduizenden in het oranje gehulde fans moeten doen.

Formule 1 mogelijk toch terug op Hockenheim

En verder keert de Formule 1 dit jaar mogelijk toch terug op de Hockenheimring. De Grote Prijs van Duitsland was voor dit seizoen van de kalender verdwenen, omdat de organisatoren geen akkoord konden bereiken met de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Beide partijen zijn nu toch weer met elkaar in gesprek over een race op het historische circuit.

Hockenheim had de afgelopen jaren te maken met teruglopende toeschouwersaantallen en kreeg de organisatie van de grand prix financieel amper rond. Dankzij bijspringen van Mercedes slaagde het circuit er vorig jaar nog net in een race te organiseren, die in de regen werd gewonnen door Max Verstappen.

Hockenheim zou in beeld zijn voor een race op 26 juli of 2 augustus.

Reacties