Vrouwenploeg fietst zaterdag het allereerste ploegenuurrecord

Foto: wielerbaan Geleen

Aanstaande zaterdag 4 juli fietsen zes meiden uit Brabant en Zeeland een uurrecord op wielerbaan in Geleen.

Voor zover bekend is er géén wielerdiscipline uurrecord voor wielerploegen. Dit betekent dat ze op de oude 500 meter openlucht asfaltbaan in het Burgemeester Damenpark in Geleen een primeur hebben. De meiden (nieuwelingen) van WV Breda Ladies Cyclingteam verblijven een hele week in Limburg.

Vandaag komen ze aan in het Sports and Talent Park Watersley in Sittard. Na het uurrecord gaan ze regelmatig trainen in de Limburgse heuvels. Patrick de Grave (46) is ploegleider van het team: “We hebben een kort trainingskamp wat onderdeel is naar de voorbereiding voor de herstart van de wegwedstrijden en voor de veldrijders voorbereiding is op het veldrit seizoen. Op de weg zal er niet heel veel meer gekoerst worden maar Watersley zullen we zeker rijden in september”.

De rensters die zaterdag het uurrecord rijden zijn: Nienke Veenhoven uit Oostzaan (Nederlands kampioen bij de nieuwelingen), Pem Hoefmans uit Alphen, Mirre Knaven uit Strijbeek (dochter van voormalig coureur en ploegleider Servais Knaven), Denise Mertens uit Breda, Lisanne de Munnik uit Kapelle en Britt de Grave uit Tholen. Britt fietste 23 oktober 2016 al het uurrecord op een toen zeer mistige wielerbaan in de categorie meiden 12 jaar. Ze fietste toen 29,955 km. Tijdens de veloshow (wielerprogramma op Facebook) zeiden de dames in ieder geval boven de 40 kilometer te willen uitkomen. Tafelheren op afstand Ad Wijnands en Jack Theunissen lachten hartelijk en gaven aan de ze daar zeker ver bovenuit zouden komen. De Grave: “Er hangt een gezonde spanning in de groep. We gaan vrijdagavond met de groep testen op de wielerbaan, dan zullen we ook onze tactiek gaan bespreken. De bedoeling is dat het team met zes renners start en er na 60 minuten sowieso drie over moeten blijven. Want de derde renster zal bepalend zijn voor de gereden kilometers in een uur”.

Aanvang 11:00 uur. Publiek is welkom mits men zich aan de anderhalve meter afstand houdt en geen verkoudheidsklachten of koorts heeft.

Reacties