Contractverlenging voor George Cox bij Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft linksback George Cox voor drie jaar gecontracteerd. Afgelopen seizoen speelde de Brit op huurbasis in Sittard-Geleen.

Dat meldt de club op zijn website. De 22-jarige speler werd afgelopen seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion. Een langer verblijf bij Fortuna Sittard hing al geruime tijd in de lucht en onlangs werden de laatste formaliteiten afgerond. Cox tekent voor drie seizoenen.

De Engelsman groeide op bij de club uit Brighton, maar debuteerde uiteindelijk in het profvoetbal als huurling in het shirt van Northampton Town. Een verhuurperiode aan Fortuna Sittard volgde. De verdediger kwam afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden. Cox scoorde in het laatste duel voorafgaand aan de onderbreking, tegen PEC Zwolle, zijn eerste doelpunt voor Fortuna.

Cox kijkt uit naar een langer verblijf in Sittard. “Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kans die ze mij geven,” steekt de linkspoot van wal. “Ik heb het in het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad bij Fortuna Sittard. Het voelt vertrouwd en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar de jaren die volgen.”

Technisch manager Sjors Ultee is eveneens tevreden dat de club langer over Cox kan beschikken: “George heeft afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij nog veel meer stappen kan maken bij ons. Dat vertrouwen hebben we ook meteen na het seizoen uitgesproken door de optie te lichten. We zijn blij dat George nu definitief is vastgelegd.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties