Max Verstappen snelste tijdens tweede vrije training in Spielberg

Foto:

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training op de Red Bull Ring in Spielberg de snelste tijd laten noteren.

De Limburger reed op de zachte banden een tijd van 1:03.660. De winnaar van vorige week, Mercedescoureur Valtteri Bottas, was 0,043 seconde langzamer dan Verstappen. Sergio Perez reed voor Racing Point Mercedes ditmaal de derde tijd, gevolgd door zijn teamgenoot Lance Stroll. Lewis Hamilton werd zesde achter Carlos Sainz (McLaren Renault). Alex Albon kende enkele ‘momentjes’ en finishte op 0,777 seconde van Verstappen als zevende. De beide Ferrari’s bleven met een negende plek voor Leclerc en een 16e plek voor Sebastian Vettel fors achter.

Pech was er voor Renault door het met een zware crash uitvallen van Daniel Ricciardo. De Australiër kwam achterstevoren in de bandenmuur terecht. Hij kwam op eigen kracht uit zijn bolide maar liep vervolgens niet meer helemaal soepel naar de auto van de baanarts. Uiteindelijk viel het voor Ricciardo zelf allemaal reuze mee.

Vanwege de bar slechte weersvooruitzichten voor zaterdag – er worden onweersbuien met veel regen en harde winde verwacht – zouden de resultaten van de tweede vrije training weleens de startvolgorde voor de race van zondag kunnen bepalen, tenzij de kwalificatierace op zondagochtend kan worden verreden.

Als de weersomstandigheden het toelaten start zaterdag om 12:00 uur de derde vrije training, De kwalificatierace begint om 15:00 uur.

https://twitter.com/F1/status/1281599156977631234

Cookieinstellingen