Hamilton wint tweede Grand Prix van 2020, Verstappen derde

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton heeft de tweede Grand Prix van het seizoen gewonnen. Hij reed van pole position onbedreigd naar de hoogste trede van het podium.

Max Verstappen reed lange tijd op de tweede plaats, maar verloor in het slot van de wedstrijd ten gevolge van een op de curbstones beschadigde voorvleugel snel tijd op Valtteri Bottas. Hij kon niet verhinderen dat de Fin hem voorbijstak. Daarop besloot Red Bull om Verstappen nog een keer een pitstop te laten maken, zodat hij op een nieuw setje softs op jacht kon naar de snelste raceronde. Maar daarin slaagde de Limburger niet. Hij finishte achter Bottas als derde.

Ferrari kwam na de tweede ronde niet meer in het stuk voor en dat was helemaal te danken aan een vrij onbesuisde actie van Charles Leclerc. Hij reed in de eerste ronde de achtervleugel van de bolide van zijn teamgenoot Sebastian Vettel stuk. De Duitser viel daardoor uit. Bij de botsing liep de vloer van de Ferrari van Leclerc dermate veel schade op dat ook de Fransman kort daarna moest opgeven.

https://twitter.com/F1/status/1282326981229588485

Volgend weekend staat op de Hungaroring de Grand Prix van Hongarije op het programma.

Reacties