Explosieve groei aantal Instagramvolgers Fortuna Sittard na oproep Ilicali

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van een deal tussen Acun Ilicali, de Turkse mediamagnaat, en Fortuna Sittard is nog geen sprake, maar er lijkt wel schot in de zaak te zitten.

Maar tijdens het programma Survivor, de Turkse variant van Expeditie Robinson, riep Ilicali fans op om het Instagram-account van Fortuna Sittard te gaan volgen. Hij deed de oproep nadat hij bekend maakte dat “het avontuur bij Fortuna Sittard is begonnen”.

https://twitter.com/sporbord/status/1283153209612214273

Ilicali onderhandelt al een tijdje met de club over overname van een deel van de aandelen. Wanneer Ilicali meer dan een kwart van de aandelen van de club zou willen overnemen is daarvoor overigens toestemming van de KNVB nodig.

Na de oproep van Ilicali verdubbelde het aantal volgers van het Instagram-account van Fortuna Sittard in geen tijd. Van ruim 21.000 volgers maandagochtend naar meer dan 54.000 op dit moment en het aantal groeit nog steeds verder.

Op zichzelf is dat leuk, maar voor de echte Fortuna-fan die de Turkse taal niet beheerst is het Instagram-account op dit moment minder goed te volgen: de tijdlijn bulkt van de reacties in het Turks.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties