Fortuna Sittard wint eerste oefenpot met 9-1

<em>Kort voor de aftrap</em>
Kort voor de aftrap

In een leeg stadion aan de Milaanstraat in Sittard heeft Fortuna Sittard vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe Eredivisieseizoen gespeeld.

Tegenstander was tweedeklasser RKSV Bekkerveld uit Heerlen.

In de eerste helft trad Fortuna Sittard aan met Joshua Wehking, Clint Essers, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, Nassim El Ablak, Dimitrios Ioannidis, Jorrit Smeets, Rasmus Karjalainen, Djibril Dianessy, Jacky Donkor en Adnan Ugur.

Zoals mocht worden verwacht beperkte de tegenstander zich vooral tot tegenhouden. Fortuna Sittard slaagde er in de eerste helft echter amper in om de Heerlense verdediging te slechten. Dianessy en Essers brachten een in een laag tempo acterend Fortuna Sittard op 2-0, maar kort na de treffer van Essers kwam Bekkerveld via een goed ingeschoten vrije trap van Pietersma terug op 2-1. Aan het slot van de eerste helft was Bekkerveld dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Joshua Wehking wist dat te voorkomen.

In de tweede helft wisselde coach Kevin Hofland het volledige elftal en bracht Tom Hendriks (vierde doelman), Martin Angha, Tesfaldet Tekie, Emil Hanson, Bassala Sambou, Lazaros Rota, George Cox, Thibeau Swinnen, (Jacky Donkor) Rasmus Karjalainen, Roel Janssen en André Vidigal binnen de lijnen. Het tempo lag meteen een stuk hoger dan in de eerste helft en dat leidde tot een aardige doelpuntenproductie. Donkor, Sambou (2x), Tekie, Karjalainen, Hansson en Vidigal tilden de stand naar 9-1.