Verstappen verwacht weer dominant Mercedes op Silverstone

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen verwacht niet dat een mogelijk bandenprobleem Mercedes zal tegenhouden bij de tweede race in de Formule 1 op het circuit van Silverstone.

“De Mercedessen zijn gewoon te snel. Ook als ze een probleem zouden hebben, rijden ze gewoon een halve seconde per ronde langzamer en dan is er in principe nog niks aan de hand”, zei de coureur van Red Bull in aanloop naar de race van komende weekend op het Britse circuit, die vanwege het 70-jarige bestaan van de Formule 1 is gedoopt tot 70th Anniversary Grand Prix.

Verstappen reed zondag naar de tweede plaats in de Britse Grand Prix. Hij profiteerde van een lekke band in de slotfase bij de Fin Valtteri Bottas, die toen nog ver voor de Nederlander reed. Raceleider Lewis Hamilton reed in de laatste ronde ook lek, maar de Britse wereldkampioen slaagde er met drie wielen in zijn Mercedes nog net voor de Red Bull van Verstappen langs de finishvlag te rijden. “Die tweede plaats was een gelukje, maar ik blijf de druk erop houden bij Mercedes. Het is niet realistisch om op dit moment te stellen dat ik voor de overwinning kan rijden, maar onze auto wordt beter en beter en als ik kan aanhaken, is er altijd een kans.”

Cookieinstellingen