FC Twente in oefenpot met 2-1 te sterk voor Fortuna Sittard

Ter voorbereiding op de nieuwe Eredivisie-competitie oefende Fortuna Sittard vanavond in een broeierig warme Grolsch Veste in Enschede tegen FC Twente.

Het team van coach Kevin Hofland startte in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Emil Hansson, Tesfaldet Tekie, Thibeau Swinnen, Rasmus Karjalainen en Bassala Sambou.

In de eerste helft waren Fortuna Sittard en de thuisploeg aan elkaar gewaagd en creëerden beide ploegen zo hun kansen. Een doelpunt van Bassala Sambou werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Fortuna maakte een goede indruk en had een licht overwicht.

Na rust wisselde FC Twente-coach Ron Jans bijna het volledige elftal. Aan Fortuna-zijde maakte op Lazaros Rota na de volledige defensie plaats voor vers bloed. Koselev, Janssen, Ninaj en Cox maakten plaats voor doelman Van Osch, Amiot, Angha en Essers en in de aanval maakte Karjalainen plaats voor Dianessy. Later kregen ook El Ablak, Bas Breukers, Ioannidis en Donkor nog speelminuten.

De verdediging aan Fortuna-zijde oogde in de tweede helft onzekerder. Een overtreding van Angha leidde na vier minuten in de eerste helft de 1-0 voor FC Twente in: vanuit de door scheidsrechter Kamphuis toegekende vrije trap schoot Aburjania de bal fraai in de kruising, buiten bereik van doelman Van Osch. Acht minuten later werd het via Rots 2-0, na slecht verdedigen door Clint Essers. Martin Angha bracht in de 76e minuut, na voorbereiden werk van Rota, met een fraai schot in de kruising de achterstand terug tot 2-1 en bepaalde daarmee tevens de eindstand.

Al met al wat Fortuna Sittard betreft een duel met een goede eerste en een zwakke tweede helft. Voor FC Twente gold het omgekeerde.