Weinig creatief Fortuna Sittard wint nipt van Groene Ster

Fortuna Sittard speelde vanmiddag zonder publiek zijn vierde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen Groene Ster uit Heerlerheide werd het 2-1.

Kennelijk vond de technische staf van Fortuna Sittard de Heerlense derde divisionist een goede tegenstander om een aantal niet basisspelers wat speelminuten te kunnen geven. Basisspelers zoals Alexei Koselev, George Cox, Branislav Ninaj en Jorrit Smeets kregen vandaag vrijaf.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Joshua Wehking, Dimitrios Ioannidis, Grégoire Amiot, Martin Angha, Patrik Raitanen, Nassim El Ablak, Tesfaldet Tekie, Rasmus Karjalainen, Nassim El Ablak, Djibril Dianessy, Jacky Donkor en Bassala Sambou.

Zoals verwacht mocht worden was Fortuna Sittard – in elk geval in de eerste helft – duidelijk de bovenliggende partij. In de vijfde minuut scoorde Jacky Donkor uit een voorzet van de mee opgekomen rechtsback Patrik Raitanen de 1-0. Kort voor het einde van de eerste helft liep Petit Mertens ongelukkigerwijze een voorzet van Bassala Sambou achter zijn eigen doelman en hij bracht daarmee de stand op 2-0 in het voordeel van Fortuna Sittard.

In de tweede helft bleven doelman Joshua Wehking, Bassala Sambou en Patrik Raitanen aan de kant om plaats te maken voor Tom Hendriks, André Vidigal en Roel Janssen. Groene Ster kwam via Chefrino Eind terug tot 2-1. Daarna wisselde Hofland centrale verdediger Martin Angha in voor Lazaros Rota en maakte Tesfaldet Tekie plaats voor Emil Hansson. Later keerde Sambou terug voor Jacky Donkor. Het spel ging er in de tweede helft aan Fortuna-zijde overigens niet op vooruit. Het ontbrak simpelweg aan creativiteit om de defensie van Groene Ster serieus in de problemen te brengen. Stankov was Kort voor tijd zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal geen doel treffen.