Fortuna Sittard haalt verdediger Mike van Beijnen binnen

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de 21-jarige rechtsback Mike van Beijnen. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

Net als Mats Seuntjens liggen de roots van Van Beijnen in Breda. Nog een overeenkomst: hij komt over van Genclerbirligi. Van Beijnen was transfervrij.

“Het is goed om weer terug te zijn in Nederland,” aldus Van Beijnen. “Het is op mijn leeftijd belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ik ben Fortuna Sittard dan ook dankbaar voor de kans die ze mij bieden. Ik hoop me in Sittard verder te kunnen ontwikkelen. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Met de komst Van Beijnen dient zich een multifunctionele speler aan. “Mike is een jonge speler die op de hele rechterflank uit de voeten kan. Samen zullen we er alles aan doen om Mike bij Fortuna Sittard de volgende stap in zijn ontwikkeling en carrière te laten zetten,” blikt technisch manager Sjors Ultee vooruit.

Van Beijnen deed, ondanks zijn jonge leeftijd, al ervaring op in verschillende landen en competities. De verdediger speelde eerder in de jeugd van RBC Roosendaal, Willem II en NAC Breda. In 2019 verliet de Brabander de Nederlandse velden voor avonturen bij Barcelona B en het Turkse Genclerbirligi.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties