Fortuna Sittard verliest eerste competitieduel van FC Twente

Fortuna Sittard heeft vandaag in Enschede het eerste duel van de Eredivisiecompetitie 2020-2021 met 2-0 verloren van FC Twente.

FC Twente drong Fortuna Sittard in het eerste kwartier van de wedstrijd stevig in het defensief. In de vierde minuut kreeg de thuisploeg via Brama een enorme kans op de 1-0, maar zijn ziedend schot werd via een Fortuna-been net naast het doel gewerkt. In de tiende minuut werd Menig – regelmatig een plaag voor Rota – fraai vrijgespeeld. De aanvaller van FC Twente versloeg Koselev vervolgens met een diagonaal schot en zette daarmee de thuisploeg op 1-0. Aansluitend kreeg Twente nog een aantal mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar het team van coach Ron Jans verzuimde die te verzilveren.

Het duurde bijna een kwartier voordat Fortuna Sittard het eerste wapenfeit op de vijandelijke helft liet aantekenen. Zian Flemming schoot de bal over de kruising van het doel van Joël Drommel. In de 32e minuut soleerde Mats Seuntjens het vijandelijke strafschopgebied binnen, maar hij zag zijn voorzet op Sebastian Polter onderschept worden door een verdediger.

En zo bleef de schade voor het team van coach Kevin Hofland tot aan de rust beperkt. Kort na rust kwam daar verandering in. Danilo benutte een door scheidsrechter Lindhout toegekende strafschop na een overtreding van Ninaj en verdubbelde daarmee de achterstand van Fortuna. Twente kreeg nog een aantal goede kansen,

Fortuna Sittard slaagde er in het eerste seizoensoptreden niet in om de tegenstander in de problemen te brengen en incasseerde daarmee de eerste nederlaag van het seizoen. Voor de statistici: het was het 23e uitduel op rij dat Fortuna Sittard niet wist te winnen.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Branislav Ninaj (63′ George Cox), Martin Angha, Roel Janssen, Jorrit Smeets, Mats Seuntjens, Ben Rienstra (72′ Lisandro Semedo), Emil Hansson (84′ Bassala Sambou), Sebastian Polter en Zian Flemming. Scheidsrechter Linhout trok geel voor Menig van FC Twente.

Volgende week zaterdag speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur thuis tegen SC Heerenveen.