Jong Limburgs talent succesvol tijdens NK BMX Freestyle

Bruno Colautti 'vliegt' naar de eerste plaats
Foto: © Aaron Zwaal

Afgelopen weekend werd in Skateland Rotterdam het officiële Nederlandse kampioenschap BMX Freestyle verreden.

Uit het hele land hadden zich zo’n 55 deelnemers verzameld om te bepalen wie zich het komende jaar kampioen mag noemen in deze vanaf 2021 Olympische sport.

Voor het eerst was er bij een Nederlandse wedstrijd een leeftijdscategorie voor amateurs tot 14 jaar. Hierin was Limburg goed vertegenwoordigd. Bruno Colautti, 13 jaar uit Sittard, werd Nederlands Kampioen en de eveneens 13-jarige Lukas Eberson uit Susteren, behaalde de tweede plaats. Sam van Rijswijk uit Sittard, met zijn 11 jaar een van de jongere deelnemers, miste net de finale maar behaalde een mooie zesde plek.

Ook bij de dames amateurs zegevierde het Limburgse talent. Indy Krämer uit Susteren behaalde met haar 11 jaar de eerste plek bij de dames alle leeftijden.

Jammer genoeg kent de medaille ook een keerzijde. Met het wegvallen van de indoor BMX baan Wood15 in Sittard is er voor deze jongeren geen goede trainingslocatie meer in de omgeving. De hoop is dan ook dat er een nieuw park komt, zodat dit talent zich verder kan blijven ontwikkelen.

Reacties