Open Trainingen Jumbo Visma in Sittard

Foto: © Team Jumbo-Visma

Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, als onderdeel van de samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport.

De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de veertien en negentien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Geen verplichtingen

Zonder verplichtingen en op een laagdrempelige manier maken jongeren tijdens de trainingen kennis met de sport. De trainingen vinden plaats op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard en op het parcours bij Adelante in Hoensbroek. De Open Trainingen dragen bij aan het algehele doel van Team Jumbo-Visma Academy, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen. Wielertrainers van Limburgse wielerverenigingen WCL Bergklimmers en TWC Maaslandster Zuid-Limburg verzorgen de Open Trainingen.

Aparte trainingen voor jongens en meisjes

Tijdens de Open Trainingen, die voor jongens en meiden apart worden aangeboden, staat de diversiteit van wielrennen centraal. Zo leren de deelnemers de basisvaardigheden van de sport, is er aandacht voor het rijden van bochten en ervaren deelnemers hoe het is om in een groep te fietsen. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en materiaal en staat plezier ten allen tijde voorop.

Gratis

De Open Trainingen worden gratis aangeboden. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen. Inschrijven is mogelijk op
www.teamjumbovisma.nl/open-trainingen-team-jumbo-visma-academy/.

Reacties