Welling Peugeot nieuwe hoofdsponsor Aope Zittesje

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het jaarlijkse open tennistoernooi van SLTC in Sittard heet de komende drie jaar het Welling Peugeot Aope.

Zaterdag werd de bezegeling van de driejarige overeenkomst in het bijzijn van Bram en Michèle Dieteren van Welling Peugeot gevierd met de onthulling van de sponsornaam op de tennisbaan aan het terras van het clubgebouw in het Sittardse stadspark.

Dat zou eigenlijk gebeuren tijdens de Aope Zittesje, dat plaats had moeten vinden van 20 tot en met 26 juli, maar dat vanwege corona moest worden afgelast. In plaats daarvan organiseerde de toernooicommissie van SLTC in augustus het Aope Ultimate SLTC, een eendaags intern toernooi, enkel voor leden. De presentatie van de nieuwe toernooisponsor werd opgeschoven naar eind september.

Met Welling Peugeot als nieuwe toernooisponsor kan SLTC profiteren van het NextGen Lions programma van Peugeot, dat werd gelanceerd in 2018. Met dit programma wil Peugeot Nederland aanstormend tennistalent in Nederland de juiste handvatten bieden om de top te bereiken. Niet alleen in de vorm van financiële ondersteuning maar ook op mentaal vlak. Juist daar is voor jonge tennissers veel winst te behalen.

Sander Claessens, toernooidirecteur van het Welling Peugeot Aope, is opgetogen over de samenwerking. “We kunnen hiermee sterkere Nederlandse en Internationale spelers aantrekken en hopelijk kan de regio, in de zin van deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren hiervan meeprofiteren. En zelfs omliggende clubs,” zo laat hij weten.

De eerstvolgende editie van het Welling Peugeot Aope wordt gehouden van 26 juli tot en met 1 augustus 2021. Met dank aan de nieuwe sponsor groeit het Welling Peugeot Aope uit tot het enige drie sterren Nationaal Ranglijsttoernooi van Limburg en daarmee in potentie ook tot het sterkst bezette toernooi in onze provincie.

Reacties