BeNeLeague ijshockey 2020-2021 gecancelled wegens corona

Foto: Santeri Viinamäki [CC BY-SA 4.] via Wikimedia

De Nederlandse ijshockeyteams die uitkomen in de BeNeLeague hebben zich voor komend seizoen teruggetrokken uit die grensoverschrijdende competitie. De onzekere situatie rond het coronavirus leidde vrijdagavond tot dit besluit. Het gaat om de clubs uit Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer. De nationale bond IJshockey Nederland gaat onderzoeken hoe het de spelers toch een programma kan bieden.

“Het was een enorm moeilijke beslissing”, zegt voorzitter Danny Micola van de stichting achter de BeNeLeague. “Het is deze week vijf jaar geleden dat de competitie van start ging en de Nederlandse en Belgische teams hebben mooie seizoenen gespeeld. Door de unieke en nare situatie waarin we als maatschappij verkeren kunnen we dat voor dit jaar geen vervolg geven.”

Lang is gewerkt aan een competitiestart op 1 december, maar de maandag door premier Rutte aangekondigde extra maatregelen waren funest voor de plannen. “De beslissing om geen publiek toe te staan is weliswaar maar voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Onder die voorwaarden was het voor te weinig clubs mogelijk om op financieel verantwoorde wijze aan de BeNeLeague deel te nemen”, aldus Micola.

IJshockey Nederland zoekt naar oplossingen. “We hebben deze week uitgebreid overlegd met teams uit de eerste divisie en uit de BeNeLeague. Doelstelling daarbij is ook om de bestaande eerste divisie zo veel mogelijk te waarborgen, want ook voor hen is dit een vervelende situatie”, aldus voorzitter Jan Hopstaken.

Voorzitter Ron Lahay van het Geleense Snackpoint Eaters Limburg: “Na maanden van keihard werken op alle vlakken is er een besluit genomen gebaseerd op financiële haalbaarheid, praktische uitvoerbaarheid en niet op de laatste plaats gezondheid. Helaas zal komend seizoen geen BeNe-League worden gespeeld. We zullen alles in het werkstellen op het team, de fans, vrijwilligers en sponsoren betrokken te houden. We bedanken iedereen die op welke wijze dan ook, geprobeerd heeft een steentje bij te dragen aan het BeNe-League seizoen 2020-2021.”

Reacties

Cookieinstellingen