Fortuna Sittard na goede wedstrijd met lege handen naar huis

Met 2-0 uit bij PSV verliezen is geen schande, maar als dat gebeurt terwijl je goed speelt dan is dat wel zuur.

Het elftal van coach Kevin Hofland keek dan wel al binnen 5 minuten tegen een 1-0 achterstand aan (een mooi doelpunt van Malen na zwak verdedigen van Fortuna), maar herpakte zich uitstekend. Direct na de aftrap had Lisandro Semedo de gelijkmaker op de pantoffel, maar hij schoot van dichtbij over het doel van PSV-goalie Mvogo. Diezelfde Mvogo zag in de eerste helft een schot van Semedo op de lat belanden en wist een inzet van diezelfde Semedo te keren. Ook Sebastian Polter zag zijn schot van dichtbij gekeerd worden. Fortuna Sittard had in het tweede deel van de eerste helft het betere van het spel. Een gelijkmaker voor rust zou zonder meer dik verdiend zijn geweest.

Aan de andere kant had PSV te maken met een in bloedvorm verkerende grensrechter, die tot driemaal toe een PSV-treffer afkeurde wegens buitenspel. De VAR hield alle drie die beslissingen tegen het licht en keurde ze goed.

In de tweede helft bleef Fortuna jagen op de gelijkmaker. PSV slaagde er maar zelden in om gevaarlijk te worden. En toch wisten de Eindhovenaren 5 minuten voor tijd de score te verdubbelen. Invaller Madueke profiteerde van een slechte balcontrole van een verder sterk spelende Lazaros Rota en gaf, zwaar gehinderd door diezelfde Rota, doelman Alexei Koselev tot grote opluchting van de thuisploeg het nakijken. Daarmee pakte PSV drie punten en kon Fortuna Sittard na een goede wedstrijd met lege handen de bus in.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Alexei Koselev, George Cox (87′ Djibril Dianessy), Roel Janssen, Martin Angha, Lazaros Rota (88′ Branislav Ninaj), Jorrit Smeets (74′ Bassala Sambou), Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming, Sebastian Polter en Lisandro Semedo (71′ Emil Hansson).

Scheidsrechter Jeroen Manschot trok geel voor Mats Seuntjens van Fortuna Sittard.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur tegen FC Emmen opnieuw een uitwedstrijd. Een week later, op 25 oktober en eveneens om 14:30 uur, speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Groningen.