Machteloos Fortuna Sittard verliest van beter FC Groningen

Een zwak acterend Fortuna Sittard heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen een beter FC Groningen met 1-3 verloren.

In de eerste helft keken de elf van coach Kevin Hofland al binnen 6 minuten tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Larsen. FC Groningen combineerde makkelijker en was aanvallend steeds gevaarlijk. Semedo verzuimde vrij voor het Groningse doel de gelijkmaker aan te tekenen. Nog voor er een half uur was gespeeld kwam FC Groningen op 0-2 en opnieuw was Larsen de doelpuntenmaker. De Fortuna-defensie oogde allesbehalve solide en aanvallend was het eveneens weinig hoopgevend. De ploeg creëerde amper iets dat op een goed opgezette aanval leek en kwam maar zelden in het doelgebied van de tegenstander.

Lazaros Rota keerde in de 46e minuut terug als rechtsback, George Cox bleef in de kleedkamer achter. Emil Hansson kwam binnen de lijnen voor Sebastian Polter.

In de 53e minuut verkleinde Mats Seuntjens de achterstand van de thuisclub tot 1-2. Hij verzilverde een penalty. De bal ging op de stip na een overtreding op de mee opgekomen Martin Angha.

In de 60e minuut haalde Hofland aanvaller Lisandro Semedo naar de kant en mocht Samuel Moutoussamy zijn debuut maken.

Fortuna kwam iets meer in balbezit, maar de hoop op het nog kunnen behalen van een puntje werd in de 97e minuut de grond ingeboord nadat Van Hintum met een vrije trap vanaf de rand van de 16-meter Koselev kansloos liet. Daarmee was het duel gespeeld en blijft Fortuna Sittard steken op een schamel aantal van 2 punten uit 6 wedstrijden.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Branislav Ninaj, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox (46’ Lazaros Rota), Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Lisandro Semedo (60’ Samuel Moutoussamy), Sebastian Polter (46’ Emil Hansson) en Mats Seuntjens.

Scheidsrechter Pol van Boekel trok geel voor Tesfaldet Tekie van Fortuna Sittard en voor Dammers van FC Groningen.

Op woensdag 28 oktober speelt Fortuna Sittard in Kerkrade tegen Roda JC de eerste ronde in de strijd om de KNVB-beker. Op zaterdag 31 oktober reist de club naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Op zaterdag 6 november staat om 20:00 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan is PEC Zwolle de tegenstander.