Fortuna Sittard bekert verder ten koste van Roda JC

<em>Zian Flemiing scoort de 0-2</em>
Zian Flemiing scoort de 0-2

In een sfeerloos leeg en nat Parkstad Limburgstadion heeft Fortuna Sittard vanavond ten koste van Roda JC de tweede ronde in de strijd om de KNVB-beker bereikt.

Na het uitermate zwakke optreden van Fortuna Sittard in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Groningen en het magere puntenaantal – 2 – in de eerste 6 Eredivisieduels kon het team van coach Kevin Hofland zich vanavond absoluut geen verliespartij veroorloven.

Fortuna Sittard kwam dan ook gedreven uit de startblokken. In de 7e minuut werd Sebastian Polter in kansrijke positie in het strafschopgebied van Roda JC gevloerd door Marzo. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees resoluut naar de stip en Polter liet doelman Santos vervolgens kansloos. Drie minuten later bediende Polter knap Zian Flemming, die beheerst afmaakte en Fortuna Sittard op 0-2 zette. De snelle achterstand noopte coach Jurgen Streppel tot enkele omzettingen. Hierdoor kwam Roda defensief beter te staan. De thuisploeg, die in de eerste helft welgeteld een keer echt gevaarlijk werd, boette daarmee wel in aan aanvalskracht, maar Fortuna Sittard liep niet meer zo makkelijk door de defensie heen. Het spel werd er overigens niet aantrekkelijker op. Zian Flemming en Mats Seuntjens hadden de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen, maar scoorden niet.

Roda JC bleek ook in de tweede helft niet bij machte om Fortuna Sittard in de problemen te brengen. Alleen Pflücke kreeg bij een counter een uitstekende scoringskans, maar hij schoot de bal over het doel van Yannick van Osch, die een makkelijke avond beleefde. Fortuna Sittard kreeg in de tweede helft via Zian Flemming en Sebastian Polter nog wel twee mooie kansen, maar beiden slaagden er niet in om te scoren. Al met al beleefde Fortuna Sittard een makkelijke bekeravond in Kerkrade.

Opstelling van Fortuna Sittard: Yannick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens (80′ Lisandro Semedo), Zian Flemming, Sebastian Polter, Emil Hansson. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. Die trok geel voor Sebastian Polter en George Cox van Fortuna Sittard en voor Marzo en Keulen van Roda JC.

Aanstaande zaterdagavond speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur het competitieduel uit tegen Ajax.