Hopen op een verrassing: Ajax – Fortuna Sittard

Foto: SGN

Vanavond speelt Fortuna Sittard de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. De nummer laatst van de ranglijst gaat op bezoek bij koploper Ajax.

De Amsterdammers staan qua punten gedeeld eerste met Vitesse. Beide ploegen hebben 15 punten uit 6 duels, maar Ajax heeft tijdens zijn laatste wedstrijd tegen een Limburgse club het doelsaldo aardig weten op te vijzelen…

Afgelopen woensdag won Fortuna Sittard in Kerkrade de bekerwedstrijd tegen Roda JC zonder in de problemen te komen. Zaterdagavond staat in de Johan Cruyff-arena een ander kaliber tegenstander op het programma. Verlies zal zijn ingecalculeerd, maar iedereen met een geelgroen hart zal hopen op een verrassing: een miniem verlies is dat al en een gelijkspel helemaal. Een overwinning zou een regelrecht wonder zijn. De spelers zullen er hopelijk alles aan doen om een blamage à la VVV Venlo te voorkomen. Als het team zo speelt als uit tegen PSV zal dat in elk geval niet gebeuren.

Verwacht wordt dat Fortuna Sittard in dezelfde opstelling begint als afgelopen woensdag tegen Roda JC: Yannick van Osch, George Cox, Roel Janssen, Martin Angha, Lazaros Rota, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie,  Mats Seuntjens, Zian Flemming, Sebastian Polter, Emil Hansson.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Reacties