Hamilton pakt Wereldkampioenschap in stijl met zege in Istanbul

Foto: screenshot

Lewis Hamilton heeft vandaag zijn zevende wereldkampioenschap in de Formule 1 behaald. Voor Max Verstappen verliep de race teleurstellend.

De Brit startte vanaf plek zes, maar rukte gestaag op om vanaf ronde 37 de leiding over te nemen. Hij evenaart met dit zevende F1-kampioenschap recordhouder Michael Schumacher.

Max Verstappen kende op de natte baan van het circuit van Istanbul een bar slechte start. Hij viel van plek 2 terug naar plek 7 maar rukte vervolgens snel op naar plek 4. Daar werd hij een aantal ronden lang opgehouden door de Ferrari van Sebastian Vettel, waardoor Stroll en Russel hun voorsprong konden vergroten.

Via pitstops van de concurrentie kwam Verstappen kort aan de leiding, om vervolgens na een overstap van de regenbanden op intermediates als derde terug te keren op de baan. In ronde 19 zette hij een aanval in op de op plek 2 rijdende Sergio Perez. De aanval mislukte, Verstappen maakte een dubbele spin, viel terug naar plek 8 en zag daarmee een podiumklassering uit het zicht verdwijnen. Hij finishte uiteindelijk als zesde, voor zijn teamgenoot Alexander Albon. De Limburger maakte vandaag de hoge verwachtingen voor deze race niet waar. Mercedescoureur Valtteri Bottas had vandaag een complete off-day en eindigde buiten de top 10.

De van pole gestarte Canadees Lance Stroll (Racing Point Mercedes) en zijn teamgenoot Sergio Perez gingen tot dan aan kop. Perez wist zijn laatste plek tot op de meet vast te houden door in de slotfase het gevecht met de op plek 3 rijdende Charles Leclerc te winnen. Leclerc werd vervolgens ook nog eens voorbijgestoken door zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die na lange tijd weer eens een podiumplek wist te pakken.

Reacties