Feyenoord wint met 10 man van Fortuna Sittard

<em>Zian Flemming scoort na 30 seconden 1-0</em>
Zian Flemming scoort na 30 seconden 1-0

Fortuna Sittard is er vanmiddag tegen Feyenoord ondanks een bliksemstart en een vroege rode kaart voor Feyenoorder Kökcu niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen.

Slechts 30 tellen nadat scheidsrechter Higler de teams in beweging floot schoot Zian Flemming na een goede pass van Tesfaldet Tekie de thuisclub op voorsprong. Feyenoord was vervolgens via Jørgensen en Kökcu dicht bij de gelijkmaker. Diezelfde Kökcu kreeg in de twaalfde minuut rood na een forse overtreding op Roel Janssen. Feyenoord moest met tien man verder tegen Fortuna Sittard. Het zag er op dat moment dus goed uit voor de thuisclub, maar het zou er nog beter hebben uitgezien wanneer Flemming en Seuntjens vervolgens hun kansen wel hadden weten te verzilveren.

Feyenoord kwam in de 34e minuut op gelijke hoogte door een prachtige treffer van Senesi, die de bal vanaf 20 meter onhoudbaar voor Yannick van Osch perfect in de kruising schoot. In de laatste minuut van de eerste helft beging Martin Angha een overtreding op Linssen en wees Higler naar de stip. Aanvoerder Berghuis schoot Feyenoord voor de thee alsnog op voorsprong.

In de tweede helft ging Fortuna Sittard op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde weer een aantal goede kansen op, maar geen doelpunten. Feyenoord bleef met 10 man redelijk eenvoudig overeind. En net als de eerste helft werd ook de tweede helft afgesloten met een penalty voor Feyenoord, nu na een overtreding van Jorrit Smeets op Berghuis. Berghuis verzilverde ook deze tweede strafschop en bezorgde zijn club daarmee een verdiende 3-1 overwinning.

Fortuna Sittard nam het tegen Feyenoord op met de volgende opstelling: Yannick van Osch, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie (81′ Djibril Dianessy), Mats Seuntjens, Zian Flemming, Sebastian Polter en Emil Hansson (62′ Lisandro Semedo, ’71 Samuel Moutoussamy).

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Zian Flemming en Mats Seuntjens van Fortuna Sittard en rood voor Kökcu van Feyenoord.

Komende zaterdag om 20:00 uur speelt Fortuna Sittard in Arnhem uit tegen Vitesse. Op zaterdag 5 december staat om 18:15 uur de thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma.