Fortuna Sittard pakt tegen Heracles eerste uitzege sinds bijna twee jaar

Fortuna Sittard heeft vanavond in Almelo prima zaken gedaan. Voor het eerst sinds 16 december 2018 wist Fortuna Sittard weer eens een uitduel te winnen.

Bovendien boekte de ploeg voor het eerst sinds april 2001 weer twee eredivisiezeges op rij. De overwinning kon worden bijgeschreven dankzij veel inzet, wat geluk en ondanks slecht spel.

De thuisploeg was de hele wedstrijd overduidelijk de bovenliggende partij. De Tukkers wisten evenwel amper een goede kans af te dwingen. Heracles leek halverwege de eerste helft wel op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens nipt buitenspel. Fortuna Sittard was voornamelijk bezig met tegenhouden en loerde op een counter. Die waren op de vingers van één hand te tellen, maar een daarvan leidde met dank aan Heracles verdediger Rente wel – geheel tegen de verhouding in – tot een 0-1 voorsprong voor Fortuna Sittard.

In de tweede helft bouwde Heracles de druk nog verder op, maar Fortuna Sittard hield stand, ondanks dat de ploeg er niet in slaagde om de bal langer dan tien tellen in de ploeg te houden. Desondanks was het Fortuna Sittard dat in de 60e minuut de voorsprong verdubbelde. Emil Hansson onderschepte een brede bal en bracht Sebastian Polter – op het randje van buitenspel – in stelling. De Duitser rondde beheerst af en zette Fortuna Sittard daarmee op 0-2. In de 73e minuut werd het zelfs bijna 0-3 voor Fortuna Sittard, maar de bal werd van de lijn gehaald. Heracles kreeg een paar mooie kansen op de aansluitingstreffer, maar Yannick van Osch hield zijn doel lange tijd schoon. Pas in de extra tijd bracht Burgzorg de thuisploeg op 1-2 en was Van der Water kort daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn ziedend schot ging ruim naast het doel van Van Osch.

En daarmee pakt Fortuna Sittard vanavond drie even belangrijke als onverdiende punten. Met belabberd voetbal, maar ze zitten wel in de knip!

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yannick van Osch, Lazaros Rota (67′ Branislav Ninaj), Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens (81′ Nassim El Ablak), Lisandro Semedo (81′ Djibril Dianessy), Sebastian Polter en Emil Hansson (90′ Mike van Beijnen).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Hij trok geel voor George Cox, Mats Seuntjens en Lazaros Rota van Fortuna Sittard en voor Burgzorg van Heracles.

Op zaterdag 19 december speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur uit tegen FC Utrecht. Op dinsdagmiddag 22 december is vervolgens RKC Waalwijk te gast in Sittard. Deze laatste competitiewedstrijd van 2020 begint om 16:30 uur.