Fortuna Sittard derde wedstrijd op rij ongeslagen

Fortuna Sittard heeft FC Utrecht vanavond in stadion De Galgenwaard van een overwinning afgehouden en nam een punt mee naar huis.

FC Utrecht zette Fortuna Sittard vanaf het eerste fluitsignaal behoorlijk onder druk. Het team van coach Sjors Ultee beperkte zich dan ook voornamelijk tot tegenhouden. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een zestal goede kansen om op voorsprong te komen, maar faalde gelukkig voor Fortuna Sittard even zo vaak nipt in de afwerking.

Maar ook Fortuna Sittard kreeg een paar uitstekende kansen in de eerste helft. Semedo strandde tot twee keer toe op vergelijkbare wijze op Utrecht-goalie Oelschlägel en Hansson zag een schot op de lijn gekeerd worden.

Na verloop van tijd nam de pressie van FC Utrecht wat af. Fortuna Sittard had ook vandaag weer moeite met het in de ploeg houden van de bal. En dan is het erg moeilijk om aanvallend druk te zetten. De ploegen gingen met 0-0 aan de thee.

Zeven minuten na rust kwam FC Utrecht vanuit een corner op voorsprong. Mahi troefde Roel Janssen af en kopte de 1-0 achter Yanick van Osch. Kort daarvoor had Kerk de openingstreffer al kunnen aantekenen, maar hij schoot de bal net naast het Fortunadoel. Elf minuten na de openingstreffer bracht Sebastian Polter Fortuna Sittard op gelijke hoogte door een corner van George Cox binnen te koppen. En dus ging FC Utrecht weer op jacht naar een voorsprong. Fortuna Sittard was daar via Martin Angha (afstandsschot) en Lisandro Semedo (eenmaal een kopbal op de lat en eenmaal net voorlangs) echter nog het dichtste bij. De ploeg hield vervolgens stand bij het slotoffensief van FC Utrecht en pakte op basis van inzet een even belangrijk als verdiend punt in een lastig uitduel.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming, Emil Hansson (74′ Jorrit Smeets), Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Die trok geel voor Martin Angha en Sebastian Polter van Fortuna Sittard en voor Kerk van FC Utrecht.

Aanstaande dinsdag 22 december staat de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2020 op het programma. Dan speelt Fortuna Sittard thuis tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd begint op het ongebruikelijke tijdstip van 16:30 uur.