Fortuna Sittard wint ook van RKC Waalwijk en pakt 10 punten uit 4 duels!

Fortuna Sittard heeft zichzelf en zijn supporters vanmiddag een groot plezier gedaan door ook het duel tegen RKC Waalwijk te winnen.

Fortuna Sittard had het grootste deel van de wedstrijd een duidelijk overwicht op RKC Waalwijk. De gecreëerde kansjes in de eerste helft waren echter niet van een dermate goed gehalte dat er een voorsprong kon worden genomen. RKC Waalwijk had evenwel aan één goede mogelijkheid genoeg. Finn Stokkers – wie anders – was er als de kippen bij om na balverlies van Mats Seuntjens uit de tegenstoot de 0-1 aan te tekenen met een uitstekend doelpunt.

Fortuna Sittard ging op jacht naar de gelijkmaker. Seuntjens, die verder weinig overtuigend speelde, gaf twee keer een goede voorzet af. Uit een daarvan had Flemming de gelijkmaker moeten aantekenen, maar hij schoot de bal ruim naast het doel van Lamprou. In het andere geval stond Polter niet goed en kwam Flemming te laat. Er waren meerdere doelpogingen, maar die misten kracht en overtuiging.

In de eerste minuut van de extra tijd scoorde Sebastian Polter op het randje van buitenspel de gelijkmaker. Doelman Lamprou en RKC-coach Grim reageerden furieus op de grensrechter dat de vlag omlaag bleef. Dat leverde de doelman een gele kaart op. De VAR stelde de grensrechter in het gelijk en daarmee was de stand kort voor rust weer gelijk.

Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee hield Mats Seuntjens in de tweede helft aan de kant. Voor hem kwam Emil Hansson in het veld. De tweede helft verliep rommelig. Roel Janssen ontsnapte even fortuinlijk als onbegrijpelijk aan een tweede gele en dus rode kaart na een bewuste handsbal op het middenveld. Scheidsrechter Nagtegaal, noch de grensrechter, zagen het gebeuren en daarmee kwam Fortuna Sittard goed weg.

De Fortunezen bleven de beste kansen creëren en RKC Waalwijk bracht daar weinig tegenin. Flemming en Polter hadden het duel kunnen beslissen, maar het duurde opnieuw tot in de extra tijd dar er werd gescoord. Lisandro Semedo werd door een knappe pass van George Cox in stelling gebracht en liet RKC-goalie Lamprou kansloos. In de voorlaatste minuut van de acht minuten extra speeltijd leek opnieuw een ex-spits van Fortuna Sittard voor RKC te gaan scoren, maar in een knappe reflex voorkwam Fortuna-doelman Yanick van Osch dat Vitalie Damascan de 2-2 binnenschoot.

Door deze derde zege uit vier wedstrijden en het afgelopen zaterdag in Utrecht behaalde gelijkspel sluit Fortuna Sittard het jaar fraai af met tien punten uit de laatste vier duels. Fortuna Sittard heeft na de overwinning op RKC nu 13 punten uit 14 duels en staat daarmee voorlopig twaalfde op de ranglijst.

Fortuna Sittard begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Ben Rienstra, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Mats Seuntjens (46′ Emil Hansson), Lisandro Semedo en Sebastian Polter.

Scheidsrechter Marc Nagetaal trok geel voor Mats Seuntjens, Roel Janssen en Lisandro Semedo van Fortuna Sittard en voor doelman Lamprou van RKC Waalwijk.

Fortuna Sittard komt op zondag 10 januari 2021 weer in actie tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Vervolgens werkt het team tot eind januari nog 5 wedstrijden af: thuis tegen Sparta Rotterdam, Ajax en VVV Venlo en uit tegen PEC Zwolle, NEC Nijmegen (beker) en RKC Waalwijk.