Sparta Rotterdam maakt einde aan ongeslagen reeks Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis geen zesde duel kunnen toevoegen aan de reeks van ongeslagen duels.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Tot fraai voetbal kwam het niet, wel was er van beide kanten enorm veel inzet en evenzoveel balverlies. De beste kansen waren voor de Rotterdammers, maar Yanick van Osch voorkwam in de eerste helft een Rotterdamse voorsprong.

Sparta Rotterdam trok in de tweede helft het initiatief meer naar zich toeging en kwam in de 75e minuut door een doelpunt van Thy op 0-1. Fortuna Sittard kreeg daarna weliswaar via Lazaros Rota en Lisandro Semedo nog zicht op de gelijkmaker, maar beide zagen hun doelpoging nipt stranden. Sparta kreeg eveneens nog een aantal kansen maar het bleef 0-1. Fortuna Sittard haalde vanavond tegen een stugge tegenstander geenszins het niveau van afgelopen zondag in Heerenveen.

Fortuna Sittards nieuwe aanwinst Mickaël Tirpan maakte in de 82e minuut van de wedstrijd zijn debuut als vervanger van Lazaros Rota.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota (82′ Mickaël Tirpan), Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (82′ Arian Kastrati), Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Emil Hansson (57′ Mats Seuntjens).

Scheidsrechter Allard Lindhout trok geel voor Zian Flemming, Mats Seuntjens en Roel Janssen van Fortuna Sittard.

Komende zaterdagavond om 20:00 uur speelt Fortuna Sittard het uitduel tegen PEC Zwolle.