Fortuna Sittard bezoekt NEC Nijmegen in achtste bekerfinale

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond om 18:45 uur in Nijmegen tegen NEC de achtste finale in het toernooi om de KNVB-beker.

Een aantal basisspelers van Fortuna Sittard begint op de bank. Mats Seuntjens ontbreekt. Mickaël Tirpan, George Cox en Zian Flemming beginnen vandaag op de bank, net als doelman Yanick van Osch.

Daarom start Fortuna Sittard morgenavond in Nijmegen naar alle waarschijnlijkheid met de volgende elf spelers aan het duel: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Samuel Moutoussamy, Emil Hansson, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

Het team van Sjors Ultee treft vanavond een meer dan gemotiveerd NEC Nijmegen. Coach Rogier Meier van NEC wil maar wat graag ten koste van Fortuna Sittard door naar de kwartfinales. Maar dat geldt net zo goed voor Ultee. Alleen werkt Fortuna Sittard deze maand een loodzwaar programma af met in totaal zeven duels in drie weken tijd. George Cox en Mickaël Tirpan vielen afgelopen zaterdag met lichte blessures uit in het duel tegen PEC Zwolle. Overbelasting ligt op de loer en dan is het prettig wanneer je een aantal basiskrachten even uit het krijgsgewoel kunt houden.

En verder zal een overwinning op NEC Nijmegen natuurlijk wel weer een extra opsteker zijn in de aanloop naar het competitieduel van aanstaande zondagmiddag, wanneer Ajax op bezoek komt in Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties