NEC Nijmegen wipt Fortuna Sittard uit bekertoernooi

NEC Nijmegen heeft vanavond ten koste van Fortuna Sittard de kwartfinale bereikt in de strijd om de KNVB-beker.

Fortuna Sittard was tijdens de eerste helft de dominante en meest dreigende ploeg, maar kon vanwege slordig spel in de voorhoede het verschil niet maken. Er waren weliswaar enkele kleine kansjes, maar alles bij elkaar was het vertoonde spel te mager om op voorsprong te komen, al had Moutoussamy in de 41e minuut de bal voor het intikken. Hij deed het haast onmogelijke en tikte de bal jammergenoeg net naast. NEC stelde er in de eerste helft aanvallend overigens weinig tot niets tegenover.

Een kwartier na rust haalde coach Sjors Ultee Samuel Moutoussamy en Lisandro Semedo naar de kant voor Zian Flemming en Mats Seuntjens en dat leidde amper twee minuten later tot een doelpunt. Zian Flemming scoorde tegen de ploeg waaraan hij vorig jaar door PEC Zwolle was verhuurd. Lang kon Fortuna echter niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later mocht de ongedekte Janga vanuit een voorzet inkoppen. NEC putte hier het nodige vertrouwen uit en dook regelmatig op voor het doel van Alexei Koselev. In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord. Daarmee was een verlenging onontkoombaar en dat terwijl de vermoeidheid Fortuna Sittard parten begon te spelen.

Scheidsrechter Blom bestrafte in de 6e minuut van de verlenging een onnodige overtreding van Sebastian Polter met een penalty. De spits was bij een corner voor NEC teruggekomen om mee te verdedigen en hield daarbij een tegenstander vast. Bruins verzilverde de strafschop en zette NEC op voorsprong. Vijf minuten later kwam NEC door een treffer van Beekman zelfs op 3-1. Twee minuten later bracht Zian Flemming met zijn tweede doelpunt van de avond zijn ploeg terug in de wedstrijd. Fortuna Sittard slaagde er in de tweede helft van de verlenging echter niet meer in om de gelijkmaker aan te tekenen, al was Martin Angha daar nog dichtbij.

En zo bewees Fortuna Sittard zichzelf vanavond geen goede dienst door na 120 minuten voetballen een bekerwedstrijd te verliezen van Keukendivisionist NEC, in de wetenschap dat aanstaande zondag alweer het volgende duel op de kalender staat: de competitiewedstrijd thuis tegen Ajax.

Fortuna Sittard begon tegen NEC Nijmegen in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Lazaros Rota, Martin Angha, Ben Rienstra (49′ George Cox), Roel Janssen, Jorrit Smeets (84′ Mickaël Tirpan), Tesfaldet Tekie, Samuel Moutoussamy (58′ Zian Flemmming), Emil Hansson (100′ Arian Kastrati), Sebastian Polter en Lisandro Semedo (58′ Mats Seuntjens).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Die trok geel voor coach Sjors Ultee van Fortuna Sittard wegens commentaar op de leiding.