Fortuna Sittard gaat de strijd aan tegen Ajax

Foto: SGN

Het is vandaag ongetwijfeld de vraag of en hoe Fortuna Sittard zichzelf na de bekernederlaag in Nijmegen weet te herpakken tegen Ajax.

Fortuna Sittardspeler Zian Flemming scoorde afgelopen dagen tegen twee van zijn oude clubs. Zowel tegen PEC Zwolle als tegen NEC Nijmegen was hij trefzeker. Zondag staat met Ajax opnieuw een oude club van Flemming op het programma. En ook tegen deze voormalige werkgever wil hij uiteraard graag scoren.

De Amsterdammers zijn uiteraard favoriet, maar Fortuna Sittard gaat er beslist niet vanuit dat een nederlaag tegen Ajax onvermijdelijk is. De geelgroenen zullen hoe dan ook wel beter voor de dag moeten komen dan afgelopen donderdag in het bekerduel tegen NEC Nijmegen. In dat duel was het team van coach Sjors Ultee vergeleken met de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle amper herkenbaar. Verder is te hopen dat de spelers enigszins hersteld zijn van de fysieke inspanningen die sinds de hervatting van de competitie na de winterstop in korte tijd moesten worden geleverd.

Het is inmiddels ruim 20 jaar geleden dat Fortuna Sittard voor het laatst een thuisduel tegen Ajax wist te winnen: in 2020 won Fortuna dankzij twee treffers van Matthew Amoa. Van de afgelopen 20 thuisduels die Fortuna Sittard tegen Ajax speelde wonnen de Amsterdammers er twaalf. Vier keer eindigde het duel gelijk en vier keer stapte Fortuna Sittard als winnaar van het veld.

Fortuna Sittard treedt naar verwachting aan in de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler en begint al om 12:15 uur.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties