Fortuna Sittard bindt ook VVV Venlo aan de zegekar

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion een moeizame wedstrijd tegen VVV Venlo winnend afgesloten en daarmee een einde gemaakt aan een mooie ongeslagen reeks van het team van coach Hans de Koning.

Fortuna Sittard en VVV Venlo begonnen het duel aftastend. De eerste twintig minuten was er meer vuurwerk buiten het stadion dan binnen de lijnen.

De thuisploeg liet het initiatief aan de gasten uit Venlo, stond verdedigend goed en was bij vlagen gevaarlijk. VVV Venlo kreeg de eerste goede kans, maar Giakoumakis kwam te laat om een voorzet tussen de palen van het Fortunadoel te kunnen werken. In de daarop volgende counter was Zian Flemming dicht bij de openingstreffer voor Fortuna Sittard. In de 26e minuut ontsnapte Fortuna Sittard aan een achterstand. Gelmi kopte uit een vrije trap van Van Crooij op de kruising. Diezelfde Gelmi blunderde in de 32e minuut bij een terugspeelbal. De uitgelopen doelman Kirschbaum belette Zian Flemming te scoren, maar Flemming slaagde er wel in om Lisandro Semedo te bereiken, die op zijn beurt de vrijstaande Emil Hansson in stelling bracht. Die zag zijn inzet door Da Graca uit de doelmond tot corner worden gekopt. En uit die corner wist Zian Flemming met het hoofd alsnog te scoren.

In de Fortunaverdediging had Roel Janssen het regelmatig aan de stok met VVV-topscorer Giakoumakis. De Griek liet zich provoceren na een tweetal harde ingrepen van Janssen en dat leverde de VVV-spits een gele kaart op.

In de tweede helft ging VVV Venlo op jacht naar de gelijkmaker, maar zag de achterstand allereerst nog oplopen tot 2-0 nadat Mats Seuntjens een penalty benutte. Scheidsrechter Gözübüyük zag Da Graca, terwijl de bal daar helemaal niet in de buurt was, Zian Flemming in het strafschopgebied van VVV Venlo omver lopen en legde de bal op de stip. In de 63e minuut scoorde Giakoumakis – wie anders – de aansluitingstreffer voor VVV, dat daarna de druk weliswaar steeds verder probeerde op te voeren, maar na enkele uitstekende kansen pas tot scoren kwam in de tweede minuut van de extra tijd. Omdat aanvoerder Ben Rienstra dat een minuut eerder al aan de andere kant van het veld voor zijn team had gedaan ging Fortuna Sittard met een 3-2 zege naar de kleedkamer.

Het was een spannende wedstrijd, met veel strijd, maar zonder goed voetbal. Een gelijkspel zou een betere afspiegeling van het wedstrijdbeeld zijn geweest, maar niemand in Sittard-Geleen die daar om maalt.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Emil Hansson (81’ Dario van den Buijs), Mats Seuntjens (93’ Jorrit Smeets) en Lisandro Semedo (93’ Mike van Beijnen).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. Die trok geel voor Martin Angha en Roel Janssen van Fortuna Sittard en voor Kirschbaum, Giakoumakis en Da Graca van VVV Venlo.

Op vrijdag 5 februari speelt Fortuna Sittard thuis tegen Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 20:00 uur.