Fortuna Sittard verliest nipt van Heracles Almelo

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion met 0-1 verloren van Heracles Almelo. De uitslag kwam al in de eerste helft tot stand.

In de eerste helft had Fortuna Sittard gedurende het eerste half uur een licht overwicht. Kansjes waren er echter amper. In het laatste kwartier van de eerste helft nam Heracles meer initiatief en dat leidde in de 37e minuut tot een grote kans voor de ploeg uit Almelo om op voorsprong te komen, maar de bal ging net naast. Een minuut later was het wel raak voor Heracles. Vloet schoot een voorzet van dichtbij keihard in de korte hoek en liet doelman Van Osch kansloos. Fortuna Sittard mocht nog van geluk spreken dat het bij de rust niet tegen een grotere achterstand aankeek, want kort na de openingstreffer was Burgzorg uit een counter dicht bij de 0-2. Van Osch verwerkte het schot tot corner.

Na rust ging Fortuna op jacht naar de gelijkmaker. Seuntjens en Rienstra waren er dichtbij, maar zagen doelman Blaswich een treffer in de weg staan. Aan de andere kant voorkwam Yanick van Osch met een knappe redding een doelpunt van de vrij voor hem opduikende Burgzorg. Polter zag in de 75e minuut zijn schot via onderkant lat terug het veld inspringen. Fortuna bleef druk zetten, maar Heracles bleef overeind. De gelijkmaker bleef uit, de punten gingen mee naar Almelo

Fortuna Sittard startte het duel met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Lazaros Rota (84’ Arian Kastrati), Martin Angha, Roel Janssen (84’ Dario van den Buijs), George Cox, Tesfaldet Tekie (73’ Emil Hansson), Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Die trok geel voor Roel Janssen en Ben Rienstra van Fortuna Sittard en voor Quagliata en Kutucu van Heracles Almelo.

Volgende week zaterdag 13 februari speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur uit tegen Sparta Rotterdam.