Fortuna Sittard neemt revanche op Sparta Rotterdam

Fortuna Sittard heeft zich vanmiddag tegen Sparta Rotterdam gerevancheerd voor de op 13 januari jongstleden geleden thuisnederlaag.

In de eerste helft van het – vanwege de vanavond verwachte extreme koude – naar 14:15 uur vervroegde duel was Sparta de bovenliggende partij. Fortuna Sittard kwam in de 23e minuut via een snelle aanval, die bij doelman Van Osch begon en via Rienstra, Seuntjens en Flemming bij een scorende Semedo eindigde, enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. De jarige Gravenberch bracht Sparta in de 31e minuut op gelijke hoogte. Amper 40 seconden daarna was Flemming dicht bij een nieuwe voorsprong voor Fortuna, maar hij zag zijn kopbal net naast gaan.

Yanick van Osch had er met een aantal uitstekende reddingen een groot aandeel in dat zijn ploeg met een gelijke stand aan de thee kon.

Na rust trok Fortuna Sittard het initiatief naar zich toe en hield het team van coach Sjors Ultee de tegenstander vrij eenvoudig ver van het doel. Sebastian Polter zette Fortuna Sittard na uitstekend werk van Mats Seuntjens in de 50e minuut weer op voorsprong. De 1-2 was zijn zevende treffer voor Fortuna Sittard. Sparta wist in de tweede helft maar weinig af te dwingen en was in de afronding niet effectief, dan wel stond doelman Van Osch een nieuwe Rotterdamse gelijkmaker in de weg. Lisandro Semedo was nog dicht bij een tweede treffer, maar zag zijn niet al te sterke schot net naast het Sparta-doel verdwijnen.

Fortuna Sittard boekte vandaag voor het eerst sinds 20 jaar een uitoverwinning in een Eredivisieduel tegen Sparta en pakte en passant weer 3 belangrijke punten. Lijfsbehoud in de Eredivisie lijkt langzaamaan een zekerheid te worden.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Emil Hansson, Mats Seuntjens (84’ Dario van den Buijs) en Lisandro Semedo.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Die trok geel voor Zian Flemming en Lisandro Semedo van Fortuna Sittard en voor Gravenberch en Beugelsdijk van Sparta Rotterdam.

Komende zaterdag om 21:00 uur speelt Fortuna Sittard thuis tegen ADO Den Haag.