Fortuna Sittard wil tegen Sparta revanche voor thuisnederlaag

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard heeft vier van de zeven tot nu toe behaalde overwinningen tijdens het lopende competitieseizoen behaald in uitwedstrijden.

Vanmiddag om 14:15 uur (de wedstrijd is vervroegd vanwege de verwachte extreme koude in de avonduren) speelt Fortuna Sittard op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam. Het team van Sjors Ultee zal zich met een overwinning willen revancheren voor de 0-1 nederlaag die op 13 januari in Sittard tegen de Rotterdammers werd geleden om daarmee een volgende stap te zetten naar lijfsbehoud in de Eredivisie.

Tot nu toe speelde Fortuna Sittard van de twintig op Het Kasteel gespeelde duels er tien gelijk. Sparta won zeven keer en drie keer ging Fortuna Sittard met de winst naar huis. Het is twintig jaar geleden dat Fortuna Sittard voor het laatst in Rotterdam van Sparta won; toen zorgde Ronald Hamming voor de 0-2 zege.

Coach Sjors Ultee laat Fortuna Sittard naar verwachting met de volgende elf aantreden: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties