Fortuna Sittard moet zich vanavond bewijzen tegen ADO Den Haag

Foto: SGN

Fortuna Sittard heeft van de tot nu toe geboekte acht overwinningen er vijf behaald in een uitwedstrijd.

En dat na een periode van net geen twee jaar aan droogte op het gebied van uitzeges. Nu wordt het stilaan tijd om voor wat meer balans tussen uit- en thuisoverwinningen te gaan zorgen, ook al blijft het stadion aan de Milaanstraat voorlopig leeg.

Vanavond speelt het team van Sjors Ultee thuis tegen ADO Den Haag. De door Ruud Brood gecoachte ploeg uit de Hofstad staat momenteel op de voorlaatste plek van de ranglijst met 13 punten uit 21 wedstrijden. Fortuna Sittard staat met 15 punten méér en 1 wedstrijd meer gespeeld op veilige afstand van de degradatie en na-competitieplekken. Een thuisoverwinning op ADO Den Haag zou nagenoeg tot zekerheid van lijfsbehoud in de Eredivisie leiden. Maar ADO zal er alles aan doen om drie punten mee naar Den Haag te nemen om van die voorlaatste plek op de ranglijst af te komen.

Zoals Sjors Ultee al na de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Volendam al zei: “dit is een duel waarin je moet bewijzen dat je thuishoort op de plek op de ranglijst waar je staat”. Ook tegen ADO zal Fortuna Sittard weer vol gefocust moeten zijn. De Haagse ploeg heeft zich tijdens de winterstop versterkt, maar mist vanavond rechtsback Daryl Janmaat. Het team van Ruud Brood verloor twee van de afgelopen vijf duels en speelde drie keer gelijk. Vooral de laatste wedstrijd thuis tegen PSV, die eindigde in 2-2, zal het vertrouwen van de ploeg hebben gesterkt.

Fortuna Sittard begint het duel naar verwachting met de volgende opstelling: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Fleming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

De wedstrijd begint om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties